Export options in the Reporting module (Dutch)

 In Contacts, Content, Publishing, Reporting, Tips & Tricks

Op basis van de respons data kunnen in Dialogue diverse rapportages worden opgevraagd om het succes van een mailing te meten. Het is ook mogelijk om deze gegevens te exporteren en extern te verwerken en analyseren.

In de Rapportage module kun je van een rapportage alle export opties vinden onder de “Exporteren” link in het sub-menu. Voor deze sub-module zijn extra rechten nodig zodat niet iedere gebruiker die rapportages kan inzien meteen ook toegang heeft tot persoonsgegevens.

Hoe maak je een export?

Om een export te maken klik je op “Exporteren” en volg je de stappen in de wizard:

  1. Type: selecteer een export type.
  2. Links/Tags (alleen voor export van clicks): selecteer links of tags.
  3. Wat: Selecteer welke objecten je wilt exporteren: contacten of losse open/click records.
  4. Actie: Exporteer de selectie, of voeg geselecteerde contacten toe aan een groep, of verwijder geselecteerde contacten uit een groep.
  5. Velden en bestandstype (alleen voor exports): kies de velden die nodig zijn in de export. Kies minder velden voor een snellere export.
  6. Groep (alleen voor toevoegen aan of verwijderen uit een groep): kies de groep.

Export type:

Het is mogelijk contacten te exporteren op basis van hun afleverstatus (alle ontvangers, alleen afgeleverde emails, of contacten die zijn overgeslagen of gebounced), of op basis van open en click acties. Voor clicks is het mogelijk om contacten te selecteren die op één of meer specifieke links hebben geklikt, of die geklikt hebben op links met bepaalde tags.

Custom exports:

Als de export mogelijkheden in de software geen uitkomt bieden en je behoefte hebt aan een op maat gemaakte oplossing voor (bulk) exports van respons data, neem dan contact op met je reseller of het Tripolis support team. Afhankelijk van de gewenste specificaties kunnen we een offerte opstellen voor een dagelijkse of wekelijkse custom export naar een sftp locatie.

Recent Posts